måndag 11 april 2011

Elliots minnesfond och Kiva

Först vill jag tacka er alla som satt in pengar på Elliots postgiro, tillsammans har ni satt in nästan 11 000 kronor! Till detta kommer också de pengar som jag och Emma lägger till. För er som kanske missat det så har vi öppnat ett bankgiro i Elliots namn, pengar som kommer in där kommer att användas till välgörande ändamål. Eftersom det inte finns någon forskning om SMA i Sverige kommer vi till en början att använda pengarna till microlån via Kiva. Där kan vi välja att låna ut pengar till personer eller grupper som behöver lite hjälp att försörja sig själva, det kan röra sig om hjälp med att starta eller utöka sortimentet i en liten butik eller ny boskap till sin gård. Pengarna betalas sedan tillbaka och vi kan låna ut till nya behövande. Man kan också välja att ta tillbaka pengarna ifall vi skulle hitta något annat ställe att använda dom på, även små belopp kan göra stor skillnad, och inte bara en gång!
Sagan om Elliot, bankgiro: 720-2203

Kiva
Vi har nu valt att sätta in ungefär halva summan till att börja med på olika projekt i Kiva. När vi har valt projekt har vi gett till både individer och grupper, ibland går flera människor ihop om ett lån och är gemensamt ansvariga. I nästan samtliga fall är det kvinnor som vill eller redan försörjer sig själva och som har barn som bor hemma. Att vi bara tog halva summan till att börja med är för att vi vill se lite hur det fungerar med Kiva, dessutom kikar vi på lite andra alternativ som till exempel Webaidshop och så undersöker vi vad det finns för SMA forskning i USA och vilka möjligheter det finns att skänka pengar dit.

Elliot har en egen sida på Kiva där man kan se vilka projekt vi gett pengar till med mera.

SaganOmElliot på Kiva.org

1 kommentar:

  1. Hej, jag såg just att ni skrivit på våran hemsida. Roligt att ni också startade en egen minnesfond. Jag har börjat använda www.kivalens.org för att hitta lån som inte har så hög portfolio yield (räntan och avgifterna som låntagarna betalar) eftersom många lån har alldeles för hög PY med tanke på att dom får våra pengar gratis.

    Vi har precis fått veta att Ivan hade lunginflammation när han dog och att det kan ha varit orsaken men det känns verkligen konstigt med tanke på att han inte verkade så sjuk och vi hade inte en enda tanke på att han hade något annat än en vanlig förkylning.

    Mvh, Henrietta, Korey och Egil

    SvaraRadera