onsdag 8 december 2010

Uppdatering från läkaren

Läkaren ringde vid halv nio och berättade att de hade fått tillbaka några provsvar. Lever och sköldkörtel är ok, njurar är ok, mjölksyra ok och de enzymer de testat är ok. Dock verkar det som om provet för sönderfall av muskler gav utslag. Lennart var inte riktigt säker på vart gränsvärdena låg på det testet, men han trodde att det var högre än normalt. Är det högre än normalt kommer de att ta om testet. Vi fick tid för hjärtultraljud och lungröntgen imorgon. Och vi står först i kön för att få en tid för magnet kamera (magnetröntgen) så förhoppningsvis får vi en tid inom några dagar. På fredag har vi tid för ögonundersökning. Lennart trodde att det skulle ta ca 2 veckor innan vi vet som är fel på Elliot så han ville få så många tester som möjligt avklarade så fort det går. Jakob frågade även om en muskelsjukdom går att behandla och fick svaret att vissa går medan andra inte går, man kanske inte kan springa ett maratonlopp men annars kan man leva ett relativt normalt liv med många muskelsjukdomar. Och givetvis letar de efter de muskelsjukdomar som går att behandla först. Tiden får väl utvisa vad som händer.

Jag ser inte fram emot hjärtultraljud, det fick vi göra med Oliver innan vi åkte hem från BB och det var 40 minuter i helvetet. Den gången visade det inget, Oliver hade ett blåsljud på hjärtat men det visade sig vara att blodet i en artär rann lite fortare. Elliot har inget blåsljud, och hans hjärta låter helt ok så förhoppningsvis visar inte hjärtultraljudet något speciellt denna gång heller.

En sak till, Jakob och jag upplever att Elliot faktiskt blir lite bättre och bättre. Nu lyfter han händerna ibland. Det är inga stora rörelser, men dock rörelser. Och vi gillar rörelser, även om de är små.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar