måndag 17 januari 2011

Viktnedgång

Idag fick Elliot sina antikkroppar mot RS-virus och vi passade även på att väga honom. Tyvärr visade det sig att det var som vi misstänkte, Elliot har gått ner i vikt. Han vägde 4595 gram idag :( Vi ska tillbaka till sjukhuset på onsdag igen, har han gått ner ännu mer då blir det nog aktuellt att sätta in en sond. Vi hoppas innerligt att vikten vänder så fokus just nu ligger på att amma så mycket det bara går. Amningen har fungerat bättre sen igår kväll, och jag hoppas verkligen att det håller i sig. Vi frågade om det fanns något slemlösande som han kunde få, men läkaren sa att det går inte att ge honom eftersom han inte kan hosta ordentligt. Slemmet blir för löst och då det blir istället som om han drunknar i sitt eget slem. Vi hade fått tid för videoröntgen av svalget den 7:e februari, men de snabbade på det hela så vi ska dit på fredag och göra den.

20110117-_DSC1423-EditElliot imorse, med ett leende på läpparna!

Det känns väldigt jobbigt. Jag hade förväntat mig att vi skulle få lite mer bekymmerslös tid med Elliot. Jag känner mig lite rädd för att han ska tas i från oss allt för snart. Om Elliot får en sond kommer det inte ta lång tid innan det blir aktuellt att operera in en knapp på magen, en operation för ett barn med Elliots diagnos är riskabel... Så snälla håll tummarna för att detta bara är något tillfälligt och amningen kommer igång igen.

3 kommentarer:

  1. Det är underbart att öppna bloggen och se ett nytt Elliotleende! Håller tummen stenhårt. Kram Emmely

    SvaraRadera
  2. Goa lilla Elliot<3 Håller tummarna så det knakar. Hoppas verkligen att amningen kommer att fungera. Underbara foton på Elliot med hans spjuveraktiga pigga ögon och leende.

    Kramar till er alla Annika

    SvaraRadera